Trasa Pamięci / Route of Remembrance

trasapamieci.brzeszcze.pl

A A A

RODO - ochrona danych osobowych

RODO – ochrona danych osobowych – Klauzula informacyjna

Zgodnie z art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (4.5.2016 L 119/38 Dziennik Urzędowy Unii Europejskiej PL) informuję, iż:

  1. Administratorem Pani/Pana - danych osobowych jest Urząd Gminy w Brzeszczach,
  2. Administrator nie wyznaczył inspektora ochrony danych. W sprawach związanych z danymi osobowymi można się kontaktować poprzez formularz kontaktowy zamieszczony na stronie internetowej: http://trasapamieci.brzeszcze.pl,
  3. Dane osobowe Pani/Pana będą przetwarzane na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a ogólnego rozporządzenia w sprawie ochrony danych osobowych (RODO) w następujących celach:
    • W celu dostarczania cyklicznego newslettera.
    • W celu przesyłania korespondencji w odpowiedzi na przesłane zapytania poprzez formularz elektroniczny zamieszczony na stronie internetowej http://trasapamieci.brzeszcze.pl.
  4. Dane osobowe Pani/Pana przechowywane będą przez okres niezbędny do realizacji celu w jakim dane zostały zebrane.
  5. Posiada Pani/Pan prawo do:
    • żądania od Administratora dostępu do danych osobowych, prawo do ich sprostowania,
    • usunięcia lub ograniczenia przetwarzania,
    • odwołania zgody w dowolnym momencie wobec przetwarzania danych osobowych opartych na art. 6 pkt 1. a) bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem.
  6. Przysługuje Pani/Panu prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego, tj. Prezesa Urzędu Ochrony Danych, gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.
  7. Podanie danych osobowych jest dobrowolne. Brak podania danych osobowych uniemożliwi realizację celów określonych w punkcie 3 niniejszej klauzuli.
  8. Pani/Pana dane osobowe będą przekazywane innym organom i podmiotom wyłącznie na podstawie obowiązujących przepisów prawa oraz będą przekazywane firmie serwisującej stronę internetową http://trasapamieci.brzeszcze.pl wyłącznie w celu wykonywania obsługi technicznej serwisu.
  9. Pani/Pana dane nie będą przetwarzane w sposób zautomatyzowany, nie będą również profilowane.
Polityka cookies
Ten projekt został zrealizowany przy wsparciu finansowym Komisji Europejskiej.
Projekt lub publikacja odzwierciedlają jedynie stanowisko ich autora i Komisja Europejska nie ponosi odpowiedzialności za umieszczoną w nich zawartość merytoryczną.
OK
Ten serwis, podobnie jak większość stron internetowych wykorzystuje pliki cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. | Polityka bezpieczeństwa i polityka cookies